WATER TIPS

WATER…Het goedkoopste medicijn!

Ons lichaam bestaat voor een groot deel uit water. Ongeveer 75% van ons lichaam is water en slechts 25% is vaste stof. Water is belangrijk voor de absorptie van voedingsstoffen, het verwerken van afval,
celactiviteiten en alles wat nodig is om in leven te blijven. Water drinken is zelfs essentieel om ziektes te voorkomen en jezelf goed te voelen.

Het advies is om dagelijks 8 tot 10 grote glazen water tot je te nemen, ongeveer 2 liter. Maar voor sommige is dit echt een opgave.

Bouw je waterinname rustig op en houd je aan bovenstaande advies, teveel liters water drinken brengt ook risico’s met zich mee.

PRAKTISCH ADVIES

  • Zet je dagelijkse hoeveelheid waterbehoefte vast klaar, bijvoorbeeld in glazen flessen of een kan. Dit maakt visueel hoeveel het is, en je weet precies wat je nog ‘moet’ opdrinken.
  • Begin de dag meteen met 1 tot 3 glazen water, gezien je lichaam na de nacht urenlang geen vocht heeft gehad. Bouw de hoeveelheid op zodra je lichaam weer gewend is aan het drinken van meer water.
  • Zet een paar keer per dag het alarm op je telefoon om je te herinneren aan het drinken van een glas water.
  • Raak je een beetje uitgekeken op water, dan zou je ook een smaakje aan het water kunnen toevoegen. Probeer eens stukjes watermeloen, een schijfje citroen of limoen, aardbeien met wat rozemarijn of een paar plakjes komkommer. Zie hieronder nog wat watersmaakjes.
    Je zult zien hoe verfrissend en lekker water kan zijn.

 


Benodigdheden:
1. citroen – munt – limoen
2. aardbei – citroen – basilicum
3. watermeloen – munt
4. sinaasappel – komkommer – munt
5. blauwe bessen – lavendel
6. appel – kaneelstok
7. ananas
8. kiwi – limoen – blauwe bessen – munt
9. ananas – kiwi
10. citroen – framboos

 

Vergeet niet dat je lichaam afhankelijk is van water. Zonder voldoende water loop je een gezondheidsrisico, dus geef je lichaam de meest fundamentele voedingsstof die het verdient! Dit vinden wij echt de belangrijkste gezonde gewoonte.

PROOST