1906 – Mega Lente Yin; Hout element

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Met Yin de lente in!
Deze Lente Mega Yin staat geheel in het teken van van de Lever- en Galblaas meridiaan en het Hout element.

In Traditionele Chinese Geneeskunde en in de yin yoga, wordt de lente beschouwd als het begin van de cyclus van de seizoenen. In deze tijd van het jaar worden wij blij van de natuur, die opnieuw wordt ‘geboren’ na het donkere en koude (yin) van de winter. De dagen worden langer en Moeder Aarde geeft geboorte aan de geurige aroma’s van verse grassen en bloemen.

De frisse bewegende Lente energie ondersteunt expansie en groei. Het is dus een goede tijd voor ons om ons lijf in beweging te laten komen! Terwijl we in de winter meer moeten slapen, moeten we in het voorjaar meer actief zijn: onszelf richten op doelen, weer nieuwe projecten opstarten, en daadkrachtig zijn.

Fysiek gezien, is de lente een goed moment om het lichaam te vernieuwen door middel van opschonen (‘ontgifting’), en te werken aan de versterking van de pezen en bindweefsel, wat we met yin yoga dus doen.

Misschien ervaar jij ook dat je uit de stijfheid en de inkeer van de winter wil kruipen en weer lekker in je lijf wil landen? Of ervaar je onrust en weet je niet wat je als eerste aan wil pakken?

Yin Yoga lente houdingen helpen je energetisch om – net als de natuur, wat wij ook zijn, te transformeren, te groeien en te bloeien, en je zelf te focussen op wat echt belangrijk voor je is.

Voel je welkom.
Ervaring is niet nodig.

 

maart 31
14:00 - 17:00