1903 – Cursus Fibromyalgie & Yinyoga

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Cursus Fibromyalgie & Yin yoga

Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, komt voor bij 1 op de 50 volwassenen. Vooral vrouwen tussen de 20 en 60 jaar krijgen te maken met deze aandoening, die letterlijk pijn in bindweefsel en spieren betekent. Een onzichtbare aandoening die voor de buitenwereld vaak moeilijk te begrijpen is. En voor jezelf ook lastig om mee om te gaan. Tijdens deze cursus krijg je handvatten wat jij zelf kan doen om een balans te vinden die voor jou prettig is. Belangrijk onderdeel is Yin

Yin Yoga kan je helpen de klachten te verminderen of zelfs te bestrijden. Dat heeft te maken met een heleboel –ines: Sertonine, Dopamine, Melatonine. En ook zuur: Hyaluronzuur. Hoe dat biologisch nou precies in elkaar zit, wordt hier uitgelegd: klik hier 

Wat zijn de effecten van deze cursus?

  • Meer ontspanning en minder klachten en pijn
  • Betere, diepere slaap, want slecht slapen is vaak een groot probleem bij fibromyalgiepatiënten. Door een diepere slaap, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam vergroot. Hierdoor kun je nog beter ontspannen en heb je minder klachten en pijn.

Of-te-wel, je creëert zelf een opwaartse spiraal waardoor je steeds beter in je vel gaat zitten.

Wat kun je verwachten?

Drie maanden lang volg je één keer per week een Yinles, speciaal voor mensen met fibromyalgie. De groep bestaat uit maximaal 10 personen, dus veel aandacht en tijd voor iedere deelnemer. Yin Yoga is een zachte vorm van yoga waarbij je een langere tijd in een houding ligt of zit, zodat het bindweefsel langzaam wordt opgerekt. Door deze rek verandert er iets in de structuur van het bindweefsel, verder op wordt dit uitgelegd hoe. De houdingen worden langzaam opgebouwd en aangepast op een manier die bij jouw lichaam past. Het ene lichaam is nu eenmaal van nature wat leniger dan het andere, heeft meer of minder ruimte in de gewrichten, pezen en spieren. Yin yoga in combinatie met ademhalingsoefeningen, maakt dat je leert waar je grenzen liggen, maar ook het vertrouwen in je lijf terug te krijgen of vergroten.

Yin yoga heeft een positieve invloed op Fibromyalgie, het is een effectieve yogavorm voor het vitaliseren van het stijve en gespannen bindweefsel en het afvoeren van de afvalstoffen die zich hebben vastgezet op de zogenaamde tenderpoints.

Korte inhoud:

  1. In je eigen tempo stapje voor stapje kennis te maken met Yin Yoga
  2. Yin houdingen gericht op het vitaliseren en optimaliseren van het bindweefsel.
  3. Ademhaling- en meditatie advies.
  4. Kennismaking met Hot Yin
  5. Voedingsadvies, n.a.v. jouw Braverman test uitslag, om in het lichaam meer balans te creëren. Breng je neurotransmitters weer in balans d.m.v. het voedingsadvies. Dit is een advies geen moeten;-)
  6. Vernieuwende inzichten

Aanmelden?

De Yin Yoga cursus duurt 3 maanden. De groep zal uit maximaal 10 deelnemers bestaan.
Je volgt 3 maanden lang, 1x per week de speciale Yin & Fibromyalgie les.
Lesdag: maandag van 19.00 uur tot 20.00 uur.
Start 7 januari 2019 (inschrijven voor 24 december)

Na dit traject kun je ervoor kiezen om in dezelfde groep verder te gaan of door te stromen in de reguliere lessen. De kosten van deze cursus zijn €120,-.

Geef je vroeg op om teleurstelling te voorkomen. Slechts plek voor 10 deelnemers in deze exclusieve cursus.

Wil je meer informatie? Stuur een mail naar info@yoga4u.nl of bel met 0515-558888

 

 

januari 7
19:00 - 20:00

Locatie

Newhealthcentre Sneek
kleinzand 151
8601 BG, Sneek
Nederland