Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een zeer rustige yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.

Easy Flow Yoga en Hatha Yoga lijken qua zachtheid en aandacht in de oefeningen erg op elkaar. Vergeleken met Hatha Yoga, ervaar je bij Easy Flow Yoga echter, dat de houdingen vloeiend in elkaar overgaan. Bij Hatha Yoga worden de yogaposes los van elkaar ervaren. Je neemt na elke houding een moment van rust om het effect ervan te ervaren, voordat je een nieuwe houding aanneemt. Dit gebeurt los van het ritme van je ademhaling.

Iedere Easy Flow les wordt afgesloten met 30 á 45 minuten Yin Yoga incl. eindontspanning.
Een prima les om lekker te ontspannen… Een trager tempo… verbeter je flexibiliteit en laat los.

Yin en Yang, volgens de Taoïsten de twee belangrijkste krachten in het universum. Yang is alles wat dynamisch is, steeds veranderend, zichtbaar, warm en sterk. Yin is alles wat statisch is, stil, verborgen, koud en zacht.

In de Easy Flow les komen beide vormen aan bod. Dynamische, vloeiende bewegingen (Yang) en verstillende houdingen (Yin) die langere tijd aangehouden worden.

Een les waarin beide aspecten in harmonie zijn.

Wanneer? Iedere donderdag 18.45-20.00 uur
Docent? Marieke de Vries