Yoga & meditatie in het bedrijf

Yoga kan ondersteunend en preventief het ziekteverzuim in uw bedrijf terugdringen. Toenemende werkdruk, snel opeenvolgende veranderingen in de werkomgeving, vandaag de dag staat men bloot aan vele invloeden. Zowel op het werk maar ook in de privésfeer en laatstgenoemde zal veelal zijn weerslag vinden op de werkvloer. Verstoringen in het evenwicht, of het nu op het werk is of door privé omstandigheden zullen uiteindelijk klachten en ziekte veroorzaken. U als werkgever heeft daarmee te dealen. Wat kunt u hier tegen doen? Yoga heeft, zo is gebleken, een positieve invloed bij voorkoming en behandeling van stress, burn out, RSI- en andere klachten van fysieke aard.

De voordelen van yoga in het algemeen op de werkvloer:
  • Men wordt bewuster en is meer ontspannen;
  • Stabiliteit en stressbestendigheid nemen toe;
  • Yoga bevorderd de teamgeest;
  • Yoga verhoogt de vitaliteit.

Onze ervaring is dat veel werknemers het geleerde in de yogales, op de werkvloer toepassen.

Even een energiedip? Pas de ademhalingsoefeningen achter de computer toe.
Last van stijve schouders? Pas zittend de RSI oefeningen toe.

Wanneer

De yoga/meditatielessen kunnen door ons op ieder moment van de dag worden verzorgd. De tijden voor de lessen worden in overleg met u afgestemd op de specifieke situatie binnen uw organisatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de werktijden en beschikbaarheid van de werknemers. Veelal worden de lessen in de lunchpauze of aan het begin of einde van de werkdag georganiseerd. Afhankelijk van de duur van de les kunnen hierbij één of meerdere lessen per dag worden gepland die de dagelijkse gang van zaken zo min mogelijk verstoort.

Workshops

U kunt ook kiezen voor workshops van een halve of een hele dag. Hierin kunnen we dan specifiek ingaan op bv werkhouding, ontspanning, ademtechnieken of concentratie oefeningen. Afhankelijk van uw wensen.

Waar

Voor de yogalessen of workshops is een opgeruimde vergaderzaal of conferentiezaal in uw bedrijf al voldoende. Wij zorgen voor het benodigde materiaal. Indien u dit wenst kunnen wij een locatie voor u verzorgen welke goed bereikbaar is voor uw medewerkers.

Kosten

Ieder bedrijf is anders, net zoals ieder mens. Daarom komen we graag naar uw toe voor een kennismakingsgesprek. Hierin bespreken we de mogelijkheden en uw wensen. Op basis daarvan doen wij u een inhoudelijk voorstel en een prijsopgave.

Informatie

Op dinsdagochtend (07:15 – 08:30 uur) wordt er in onze praktijk een business Yin yogales gegeven. Deze yogales is een goede start voor je werkdag. De les wordt afgesloten met een kop thee/koffie en wat lekkers. Op aanvraag verzorgen wij Afterwork yogalessen, hier in de praktijk en op locatie. Heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.